Sam fik 10 til sin matematik eksamen – En herkules bedrift af dimensioner! Få alle hans guldkorn her

Sam Abelehchian, E-learning student HF C indehaver af www.signtec.dk


Hvordan gik det til at du valgte Beståmatematik.dk?

Som e-learning student er meget af ens viden baseret på hvad uddannelses instituttet tilbyder dig af bøger og for-programmerede øvelser, og resultatet bliver derefter til eksamen. Jeg havde valgt matematik på c-niveau eftersom det var obligatorisk for at have en fuld Hf, i den forbindelse var det min intention at tage det fag som mit sidste på forløbet, og af god grund -matematik var mit sværeste fag, punktum.

Derfor følte jeg undervejs i mit studie at jeg manglede faglig ballast. Der skulle simpelthen mere kød på, hvis jeg skulle komme hel-skindet igennem den skriftlige eksamen, så to måneder inden eksamen havde jeg sat mig for at abonnere på beståmatematik.dk, og give det et forsøg -for hvad havde jeg at tabe? Intet, hvad havde jeg at vinde? Alt!

 

Har du også svært ved matematik? Få hjælp og scor topkarakter med Danmarks førende matematiktræner. Prøv gratis nu!
Opret bruger nu

 

 

Fortæl om din baggrund og hvordan du brugte Beståmatematik.dk i din hverdag

Jeg arbejdede som selvstændig på fuldtid. Samtidig udførte mine ugentlige lektier fra mit e-learning forløb (som i øvrigt var noget tørt og nærmest kedelig). Jeg adopterede så sideløbende en mental indstilling om, at jeg ligeså godt kunne give alt hvad jeg havde i mig, og se hvad der ville ske. I starten ville jeg bare bestå faget, for det var mit sværeste fag. I stort set alle andre fag havde jeg fået topkarakter, og jeg gik med den indstilling om at man som menneske ikke kunne være god til alting, dermed sagt at jeg ikke kunne få topkarakter i alle fag. Intet kunne være mere forkert!

Siden folkeskolen havde matematik set i et psykologisk perspektiv, været det element som gjorde, at jeg overordnet set følte mig ”mindre intelligent” og det irriterede mig, for faget satte sig bare ikke, det var for abstrakt for mig. I takt med at jeg fik rigtig gode karakter i andre hf fag, var det alligevel det angstprægede psykologiske element som trak mig ned et sted jeg ikke ville være -både som person og som student. Rent faktisk havde opgivet at tage en fuld hf, fordi jeg ikke følte jeg kunne komme igennem faget matematik, som i øvrigt er obligatorisk. Men der var ingen vej udenom, det var som en mur foran mig, som jeg kun kunne komme igennem ved at ødelægge den, ødelægge illusionen om at det var umuligt at nå længere end hvor jeg var! Jeg ville frem, og muren stod i vejen for min færden. Som sagt havde jeg stillet mig tilfreds med blot at bestå, og alene det at jeg var i gang med faget var for mig, en herkules bedrift uden lige.

Det var udfordringen som jeg havde smidt så mange undskyldninger mod, at det var begyndt at blive skræmmende, for jeg havde gjort en mus om til en elefant i mit stille sind. Således gik det at jeg inden studestart havde benyttet mig af gratis versionen af beståmatematik.dk i en måned, og opgaverne virkede som det rene volapyk til at begynde med. Så allerede to måneder inden eksamen begyndte, gav jeg hjemmesiden en chance. Jeg udførte træningen med samme sind som en atlet der træner inden en sportsbegivenhed. Stødte jeg på et problem, forsøgte jeg at forbedre de steder jeg var god til, jeg vidste at det ikke var løsningen, jeg måtte også forbedre de steder jeg var svag i. Inde på hjemmesiden er der en fremragende funktion der viser brugerens fremskridt, eller mangel på samme.

Én af dagene hvor jeg trænede opgaver, stødte jeg som så mange andre gange på en problemstilling der fik mig til at føle at jeg svedte levertran, der var mange umulige opgaver jeg døjede med. Jeg valgte at kontakte hjemmeside indehaveren via endnu en god funktion inde på beståmatematik.dk, og fik i løbet af ingen tid et svar der mildest talt kom bag på mig, det var en positiv overraskelse. Det er sjældent at man får lige præcis den hjælp man søger efter, så da Casper fra Beståmatematik.dk fik mig på rette spor igen, i øvrigt én ud af mange gange -var følelsen af at alting var i ”flow” lige pludselig til stede.

Han formåede at være en ”coach” for mig, en ikke helt ubetydelig faktor for min indlæring. Det gik stærkt derfra, fra at jeg nærmest frygtede matematikken, til at det begyndte at blive som en leg for mig. Da var det da jeg opdagede, at lige med dette fag især, skulle det vise sig at være formlen for, at jeg kunne lære teorierne bag, grundigt. Det gælder for alt andet også -skal man lære noget, er det essentielt at man lærer det igennem legen først! Det har ”hjernerne” bag beståmatematik.dk forstået godt og grundigt, for når man først er i gang med matematik opgaverne på hjemmesiden, så føler man fremskridtet og det føles som en leg.

I starten kæmpede jeg med det, i slutningen af forløbet hen imod eksamen var det svært for mig, at løsrive mig selv fra opgavetræningen på deres hjemmeside. Tit sad jeg til klokken 00:00 og udførte beregninger, og øvede mig med eksamenstræning og almindelig opgavetræning på hjemmesiden. Jeg og Casper havde indgået en aftale, hvor jeg skulle udføre minimum 5 opgaver hver dag, og det gjorde jeg så som minimum. Jeg oplevede at gå alle karakter trin igennem, fra den første eksamenstræning med hjælp hvor jeg fik 03, til hen imod slutningen hvor det var uden hjælp til, hvor jeg fik 10 og 12 taller på stribe, som jeg i øvrigt pralende fortalte Casper efterfølgende.

Til selve eksamen havde jeg en ro i mig, som skyldtes al den træning jeg havde været igennem. Og da eksamen var færdig følte jeg mig ikke så nervøs, som jeg ved jeg kunne blive hvis ikke det havde været for træningen på beståmatematik.dk. For når man giver alt hvad man har i sig, er man ikke længere nervøs for om det nu var godt nok – det er noget man føler at man har gjort godt nok, noget man har fortjent sig til. Således gik det at jeg fik et 10-tal til den rigtige eksamen -en herkules bedrift for mig, et lille slag for menneskeheden.

 

Opret dig med din Facebook profil – det tager kun 2 sekunder! Så er du igang på Danmarks førende matematik app. Kom igang gratis!

Opret med Facebook

 

Kan du anbefale Beståmatematik.dk til andre?

Absolut! Især til dem som ligesom mig har svært med matematikken. Det geniale ved hjemmesiden er, at stort set alle slags elever kan træne derinde, fra folkeskole elever til studerende på forskellige gymnasier, som både er garvede og mindre erfarne med matematikken.

Hvad skal der til for at få topkarakter?

Man kommer ikke udenom de svære dele, de gange hvor ”muren” virker for tyk til at trænge igennem, der er det vigtigt at huske på sine intentioner fra da man startede, og hvor ens vilje har grobund henne.  Man må simpelthen kende sig selv godt, for det kræver disciplin at gennemgå noget når det ser allermørkest ud.

Med det sagt, er en coach som Casper virkelig noget der batter, for hans optimisme og positive tilgang smitter af, og det har man behøv at føle, når man føler at man gennemgår en herkules bedrift alene, for pludselig er man ikke længere alene om at bære byrden -og det betyder mere end man skulle tro, at der er en på sidelinjen som forstår hvad man gennemgår, og som giver konkret hjælp og støtte. Også kræver det selvfølgelig træning og atter træning, indtil hjernen har tilpasset sig udfordringen, og man tør at gå fremad indtil man hamrer igennem den mur med 210 km/t.

Vil du læse flere artikler, så har vi herunder samlet en del som kunne være interessante for dig 🙂

Alt hvad du skal vide om vektorer, Gennemgang af aktuel eksamensopgave på STX A, Komplet guide til topkarakter i matematik

Share: