fbpx

Choktal for danske elever. Kun 22. bedst i matematik!

Jeg blev idag gjort opmærksom på, at vi i Danmark kun er 22. bedst til matematik. Dette er virkelig en skræmmende udvikling for Danmark. Der bliver i artiklen fortalt, at det første europæiske land, som kommer frem på listen er Finland. Findland er det 6 bedste land til matematik.

Hvad er det der gør, at vi virkelig er nummer 22 på denne liste? Og kan vi nogensinde ændre på denne udvikling? Vi har i hvert fald tænkt os at tage kampen op 🙂

Vi har med vores ny-udviklede matematiktræner tænkt os at gøre noget ved dette. Vores ambition er at hæve landsgennemsnittet på ungdomsuddannelser i matematik, så vi ikke kommer længere ned på denne kedelige liste.

 

Bliv den bedste til matematik. Træn eksamensopgaver med Danmarks førende matematik træner. Opret en bruger gratis og se merkante resultater nu!
Opret bruger nu

 

Vi har udviklet en matematik træner på nettet, hvor vi kan hjælpe elever på ungdomsuddannelser (STX, HF og HHX) kan træne gamle eksamensopgaver. På den måde bliver eleven på et tidligt stadie gjort opmærksom på, hvad der kræves og, hvad der forventes til den skriftlige matematik eksamen. Eleven kan herefter vælge at følge et fast forløb, som herved bliver skræddersyet ud fra, hvordan eleven performer. Derudover kan eleven også regne opgaver ud fra kategorier – fx. hvis eleven ved at han/hun ikke er så god til potens funktioner, så kan eleven ved et klik få hundredevis af opgaver i potens funktioner.

På forsiden kan eleven hele tiden holde øje med, hvad man står til at få af karakter. Eleven kan også vælge at gå til en online eksamen i matematik på det pågældende niveau og tage en autentisk prøve. Typisk har eleven, så mellem 3-4 timer til at løse ekamen, ligesom det ville være i virkeligheden. Vi har i hvert fald gjort det ultra simpelt for eleven at kunne se, hvad der forventes til eksamen og træne disse opgaver. De mener vi også er nøglen til at hæve matematik karakteren betragteligt. Så jo før du begynder at træne gamle matematikopgaver – desto bedre karakter vil du opnå.

Så vi mener helt bestemt, at hvis eleverne bruger vores matematiktræner, så vil de helt klart kunne opnå en merkant bedre karakter, til den skriftlige matematik eksamen. Derfor håber vi selvfølgelig, at flere og flere elever vil gøre brug af vores matematik træner, så vi igen kan komme til tops på denne liste, og måske være det første europæiske land på listen i stedet for Finland.

 

Du er igang på under 10 sek. Brug Facebook og opret dig lynhurtigt. Du er igang med det samme. Hæv din karakter allerede idag!

Opret med Facebook

 

Men det skal også siges, at det er svært at sammenligne matematiske kundskaber udenfor EU, forstået på den måde, at matematikken i Danmark beror på “hverdags” matematik. Det betyder, at den måde matematikopgaverne udvikles på er, at man f.eks. tager udgangspunkt i en legeplads. Her ser opgaveudviklerne så på, hvad man kan udvikle af opgaver ud fra dette. F.eks. kunne en gynge’s kæder til at holde gyngen fast med, være en trekant. Eleven skulle herefter finde den rigtige vinkel, som ville være på den gynge.

På den måde mener jeg ikke man kan sammenligne Danmark med første pladsen, som er Singapore, Hongkong og Sydkorea. Jeg tror næppe, at man bruger matematikken på denne måde, og blot ser matematikopgaverne, som hardcore opgaver uden nogen forståelse for, hvad matematik kan bruges til at beregne. Så på denne baggrund mener jeg fortsat vi skal bruge måden, hvorpå vi udvikler matematikopgaverne. Det vil alt andet end lige gavne eleven mere. Dette er blot min personlige holdning til det.

Men prøv vores matematiktræner gratis og opret en bruger allerede i dag.

Jeg vil garantere dig for, at du vil kunne se en merkant udvikling i din matematik karakter. Skulle du have lyst til at læse endnu mere, så har vi samlet en masse fag-relevente artikler i matematik, som kan hjælpe dig til at blive endnu bedre i matematik.

Jeg håber i hvert fald, at vi kan hjælpe dig med at få en bedre karakter!

Beregning af arealet i en trekant, Få lektiehjælp i matematik i gymnasiet, Lær matematik hurtigt og nemt

Share:

12 thoughts on “Choktal for danske elever. Kun 22. bedst i matematik!

 1. You actually make it appear so easy with your presentation but I in finding this topic to be really one thing which I think I’d
  by no means understand. It kind of feels too complicated
  and very vast for me. I am having a look ahead in your subsequent submit, I’ll try
  to get the hold of it!

 2. I’ll immediately snatch your rss as I can’t find your email subscription hyperlink or e-newsletter service.

  Do you’ve any? Please allow me recognize so
  that I may just subscribe. Thanks.

 3. I’m not positive where you are getting your info, however good topic.
  I needs to spend a while finding out much more or working out more.
  Thank you for fantastic info I was looking for this information for my mission.

 4. Very great post. I just stumbled upon your blog and wanted
  to say that I have really enjoyed surfing around your blog posts.

  After all I’ll be subscribing to your rss feed and I hope you write again very soon!

 5. Its such as you read my mind! You seem to
  understand a lot approximately this, like you wrote the ebook in it or something.
  I feel that you can do with some % to force the message home a little bit,
  however other than that, this is fantastic blog. An excellent read.
  I will definitely be back.

 6. 548395 569379Your talent is actually appreciated!! Thank you. You saved me a great deal of frustration. I switched from Joomla to Drupal to the WordPress platform and Ive fully embraced WordPress. Its so a lot easier and easier to tweak. Anyway, thanks once again. Awesome domain! 915574

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *