I dette blogindlæg vil jeg give dig tips og tricks til, hvordan du bliver god til din afgangseksamen i matematik i Folkeskolen. Aller først er det vigtigt at slå fast, at en matematik eksamen altid kan være let. Det kan være det letteste i hele verden, når bare du ved hvad du skal gøre og hvad du skal fokusere på. Med de rette teknikker og hjælpmidler, så kan du nemt og enkelt score topkarakter, men det kræver selvfølgelig også lidt arbejde fra din side 🙂
“Intet kommer af sig selv – succes kommer fra hårdt og konsistent arbejde.”
Hvad er nøglen til en god karakter til folkeskolens afgangseksamen i matematik?
Skal du til eksamen i folkeskolen, så er det vigtigt du bruger din tid rigtigt. Det er jo som vi alle ved i 9 klasse, man bliver vurderet på sin matematik kunnen. Derfor går vi meget op i at fortælle alle, at matematik kan være det nemmeste i hele verden når
- Du ved hvilke opgaver du skal fokusere på.
- Du ved hvordan man løser opgaverne.
- Du kender fremgangsmåden i opgaverne.
Men hvordan finder du så ud af, hvad og hvilke opgaver du skal fokusere på? Jo – nu skal du bare se. Vi har nemlig udviklet en online matematiktræner på nettet, hvor vi har taget alle tidligere færdighedsregning fra årene 2010 til 2016. Her har vi sørget for, at bygge en træner, hvor det er nemt og enkelt at træne matematik opgaver. Her kan du både træne via kategorier eller du kan træne aktuelle eksamenssæt med hjælp eller uden hjælp, så det ligner en rigtig eksamen.
Det smarte er så, at vi har udviklet det på en sådan måde, at hvis du ikke kan finde ud af en opgave, så kan du altid tage et tips til, hvordan du skal forsøge dig at lære selve opgaven. Bliver du ikke klogere på dette ene tip, så kan du altid få et tips mere og på den måde kan du tage tip indtil der ikke er flere. På den måde får du hele tiden hints til, hvordan du løser opgaverne.
Bliv god til matematik i folkeskolen og hæv din karakter. Kom gratis igang og se merkante resultater med det samme!
Så hvis du vil blive dygtig til eksamen, så bruger du sevfølgelig matematiktræneren, når du kommer hjem fra skole og skal træne for at blive bedre. For kunsten er jo netop at træne de opgaver du kan komme ud for til den rigtige eksamen. Det betyder selvfølgelig at du skal have den basale viden fra skolen og derefter skal du fokusere på at løse tidligere eksamensopgaver, for hvis du først ved hvordan du løser dem, så skal du virkelig se resultater der batter.
Det siger egentligt lidt sig selv – lad være med at bruge unødig tid på at løse ligegyldige opgaver. De matematikopgaver du skal fokusere på skal være tidligere eksamensopgaver. Og det er præcis det du kan på Danmarks førende matematiktræner! Det skal nævnes at det er gratis at prøve og det er nemt og enkelt at bruge. Jeg vil klart anbefale dig f.eks. at regne en opgave om dagen og så forbliv i samme kartegori, så du virkelig lærer fremgangsmåden i opgaverne!
Hvilke matematik kategorier kan du få på FSA?
Vi har valgt at inddele færdighedsregning i 8 kategorier på vores matematik app.
Matematik i anvendelse
Areal og rumfang
Funktioner
Sandsynlighed
Geometri
Statistik
Tal
På den måde kan du nemt og overskueligt arbejde med kategorier. Disse kategorier minder også rigtig meget af selve inddelingen af folkeskolens afgangseksamen FP9. Så når du har trænet på matematiktræneren, så bliver du ikke forvirret da det ligner hinanden rigtig meget.
Træn opgaver gratis på Danmarks førende matematiktræner i Folkeskolen. Brug 2 sekunder og tilmeld dig via Facebook.
Hvordan er selve folkeskolens afgangseksamen bygget op?
Selve eksamenen er opbygget i 2 dele. Der findes en færdighedsregning på 60 minutter og en problemløsning på 5 timer. Det er også vigtigt at fortælle at færdighedsregning er på 50 opgaver og i denne del må du ikke bruge hjælpemidler og den også bliver kaldt for “matematiske færdigheder”.
Den ene del bliver typisk efterfulgt at den anden del, så det er en samlet dag med matematik.Ved prøven må eleverne anvende alle hjælpemidler. Der skal i prøvelokalet være mulighed for at anvende computer.
Se nærmere på, hvordan prøverne er opbygget eller se eksempler på prøver.
Gode praktiske råd til folkeskolens afgangseksamen
Prøvelokalet vil blive åbnet 10 minutter før prøvens start og du skal selv medbringe skrivemateriel.
Det er vigtigt, at du møder i god tid. Kommer du for sent, kan det betyde, at du ikke må deltage i prøven. Du skal straks henvende dig til skolens leder, der skal vurdere, om du skal udelukkes, eller om du kan deltage.
De tilladte hjælpemidler fremgår af oversigten på modstående side. Der er forskel på, hvad du må have med til de forskellige fag. Spørg derfor din lærer.
Opgavesættene må ikke bringes uden for lokalet.
Ønsker du noget f.eks. viskelæder eller papir, skal du henvende dig til én af de tilsynshavende. Hvis du henvender dig til en tilsynshavende, må du ved stilfærdigt at give tegn henlede dennes opmærksomhed på dig.
Under prøven må du ikke henvende dig til andre prøvedeltagere ved ord eller tegn.
Det udleverede papir skal ligge fladt på bordet og må ikke deles i mindre stykker. Du skal straks ved udleveringen forsyne forsiden af hvert enkelt stykke af det udleverede papir med dit navn og nummer ifølge karakterlisten, som hænger i lokalet.
Bliver du syg til en skriftlig prøve, indstilles du til prøve i den nærmeste efterfølgende prøvetermin.
Hvis du forsøger at snyde ved selv at få oplysninger eller ved at hjælpe andre, skal du straks bortvises fra prøven. Viser det sig senere, at der har været snydt, betragtes du ligeledes som bortvist fra prøven i det pågældende fag.
Har du lyst til at læse endnu flere artikler og matematik i folkeksolen, så se herunder 🙂
Har du problemer med færdighedsregning? Lær at bruge Pythagoras