Få succes med forberedelsen til matematik eksamen – Lær her hvordan!

Vi giver dig i denne artikel hemmeligheden til, hvordan du forbereder dig aller bedst til den skriftlige matematik eksamen. Vil du være god til fodbold, så træner man for at blive bedre eller den bedste. Vil du være god til matematik så gør det samme sig gældende – nemlig man skal træne for at blive bedre eller den bedste! Og hvad skal man så træne – det giver vi dig i denne artikel svaret på.

Træn fremgangsmåder i typeopgaver

Det første som er rigtig vigtigt at forstå, hvis du vil have succes til din matematik eksamen er, at du skal lære fremgangsmåderne i opgaverne du får til eksamen. Lærer du fremgangsmåden i opgaverne, så er det jo reelt kun tallene som ændrer sig og matematikken kan lige pludseligt blive rigtig nemt 🙂

Mange lader sig tit skræmme af lange ligninger, som godt kan virke ret kompliceret, når man ser dem. Men det er her du ikke må lade dig skræmme. Du skal i stedet ændre dit mindset – tænk i stedet, at den der opgave, den ser da ikke svær ud. Hvis du grundlæggende har den holdning sammen med tankegangen om, at matematik stort set er bygget op på ligninger, hvor du blot skal indsætte nogle tal et sted, hvorved du så får en ubekendt og hvor du så skal rykke lidt rundt på formlen ved at isolere og WUPTI, så har du altså svaret. Begynder du at ændre dit mindset til denne tankegang, så er du allerede godt igang med at få en bedre karakter i matematik.

Det næste spørgsmål er så, hvordan finder man frem til disse typeopgaver. Den skriftlige matematik eksamen er altid opbygget efter typeopgaver, da der i loven er opgivet, hvad man skal kunne og ikke kunne. Det gælder derfor om at finde tidligere eksamenssæt for på den måde at kategorisere sættene f.eks. ala trigonometri, andengradspolynomier osv. På den måde ved du nu, hvilke typeopgaver der fremkommer. Herefter gælder det nu om at få trænet fremgangsmåden i disse typeopgaver. Sæt dig ned og gennemgå opgaven og prøv at forstå, hvad der skal til for at forstå den. Det er som regel noget med man skal sætte et tal ind i en formel for så at bruge det tal der kommer ud til at indsætte i en anden formel. Derfor er det meget vigtigt du bruger tid på, at forstå typeopgaverne.

 

Vil du forberede dig bedst muligt til din matematik eksamen? Så prøv vores anmelderroste eksamenstræner og scor topkarakter! Danmarks førende. Letforståelige tips. 9/10 får bedre karakter. Opret bruger nu

 

Når du først knækker koden til at forstå en typeopgave dvs. du har lært fremgangsmåden i opgaven, så ved du jo hvad du skal gøre. Derfor bliver din opfattelse nu ændret til, det faktisk er mega simpelt. Det svarer jo til du køber et bord du skal samle. Første gang skal du lige finde ud af fremgangsmåden. Når du har lært den og det næste bord skal samles, så er det jo mega nemt! Forestil dig så du skulle samle den næste ting som kunne være en sofa. Den skal du også bruge lidt tid på, at forstå hvordan fremgangsmåden er, når man skal samle den. Når så den næste sofa af samme slags skal samles, ja så er det mega nemt endnu engang.

Hele ideen er så, at du skal forstå fremgangsmåderne i alle de kategorier der findes ud fra tidligere eksamenssæt. Når du har trænet disse fremgangsmåder nok, så bliver matematikken så simpelt, så du blot tænker “det er jo det samme gang på gang og det er bare tallene der ændrer sig”.

Tæt på at dumpe i folkeskolen, men fik 12 på HF

Min kæreste har aldrig været det bedste til matematik og i hendes tilfælde var hun tæt på at dumpe matematik i folkeskolen. Senere i livet skulle hun nu til at tage en HF uddannelse og frygtede matematikken. Jeg fortalte hende fra start, at matematik eksamen seriøst kan være “Walk in the park” hvis man lærer, hvordan du løser typeopgaverne. Vi satte os derfor ned og kategoriserede alle opgaver fra tidligere eksamenssæt fra de sidste 10 år. Derefter kunne man hurtigt se, at mange opgaver var de samme blot bare med andre tal.

Hun lærte meget hurtigt fremgangsmåden i opgaverne i de forskellige kategorier. Hun blev hurtig skrap til de forskellige opgaver. Eksamen stod nu for døren og hun klarede den skriftlige matematik eksamen med et flot 12 tal. Hun kom endda hjem og fortalte mig at eksamen havde været netop de opgaver hun tidligere havde set. Hun spurgte endda om hun ikke lige skulle regne sættet efter, da hun kom hjem efter eksamen – well done 🙂

Så jo! Nu har du opskriften på hvordan du forbereder dig bedst muligt. Husk at sig til dig selv, at du sagtens kan og matematik er simpelt, da det blot er nogle tal som ændrer sig ud fra nogle ligninger. Matematik er nemt når man ved hvad man skal gøre. Du kan sammenligne det med at køre bil. Det er svært i starten, men når du ved hvordan du kører, så er det jo nemt! Det samme med matematik!

 

Bliv klar til matematik eksamen med vores skamroste matematik træner. Gør som andre studerende – opret gratis med facebook og se hvordan du scorer topkarakter!

Opret med Facebook

 

Og netop det med at træne gamle eksamensopgaver det er, hvad vi har udviklet vores anmelderroste matematik træner til. Du har nu mulighed for at træne de matematik opgaver du ikke forstår. Når du får en opgave præsenteret, så får du tips til at forstå opgaven skrevet på et let forståeligt sprog. Du kan hele tiden tage tips til der ikke er flere. På den måde lærer du fremgangsmåden og vore opgaver består kun af type opgaver som du vil se til matematik eksamen. Derudover kan du også gå til en online eksamen, hvorefter du lynhurtigt får en vejledende karakter ud fra hvordan det er gået. Derefter kan du træne de opgaver som du lavede fejl i.

Som prikken over i’et så kan du nu bruge vores matematik træner på ungdomsuddannelserne HF, STX og hhx på niveau a b c. Vi har desuden udviklet en funktion som vi kalder næste forslået opgave. Bruger du denne kommer du igennem alle type opgaver og den holder selvfølgelig øje med, hvilke opgaver du ikke er god til og samtidigt har fokus på disse.

Det er derfor vi nu har succes med vores træner. Så prøv den allerede idag og scor topkarakter til din matematik eksamen. Vi har gjort det nemt og sat det hele i system. Så dette er den absolut bedste måde at blive klar til matematik eksamen. Det er gratis at prøve 8 opgaver samt 1 eksamen.

Nu kan du virkelig score topkarakter. Jeg glæder mig til at høre om det har virket for dig.

Share: