Gode råd til matematik eksamen – Få alle guldkornene her!

Vi giver i denne artikel gode råd til matematik på niveau a, b og c, som du kan bruge når du skal til den skriftlige matematik eksamen på stx (studentereksamen), hf (Højere forberedelseseksamen) samt på hhx (Højere handelseksamen).

Rådene kan for nogle studerende virke simple, og for andre en åbenbaring – men de virker!

Gode råd før eksamen

Det er vigtigt at bruge tid på forberedelse. Og det er vigtigt at du udnytter din forberedelsestid ordentlig, hvis du ønsker at få en god karakter til den skriftlige matematik eksamen. Til at starte med, er det nødvendigt at du som studerende får et overblik over pensum. Gennemlæs gerne pensum og notater du har skrevet i løbet af året, så du har en ide om hvilken temaer du kan risikere at komme op i.

Efter du har fået overblik over pensum skal du i gang med din eksamenstræning. Tag gerne udgangspunkt i gamle eksamensopgaver, da det mange gange er de samme spørgsmål der går igen, blot hvor der anvendes andre tal. Jo mere du træner og jo flere opgaver du løser, jo større vil dine chancer være for at opnå en god karakter til eksamen. En verdensmester bliver aldrig verdensmester uden træning! Nogle studerende har et naturligt ”talent” og flair for matematik, hvorimod andre ikke har. Derfor er det individuelt fra elev til elev hvor meget eksamenstræning der er behov for. Men fællesnævneren er træning, træning og atter træning for at kunne opnå det bedste resultat.

 

92% af vores brugere mener at kunne opnå en højere karakter til matematik eksamen – prøv selv! 

Opret bruger nu

Under eksamensforberedelsen er det vigtigt, at man får trænet ”fremgangsmåder”. Med det menes at man har en ”køreplan” for, hvordan en bestemt type af opgaver skal gribes an. Skal man eksempelvis løse en geometri opgave hvor man skal finde vinklen i en trekant, så vil det være nærliggende at først at få identificeret om der er tale om en retvinklet trekant eller en vilkårlig trekant. Herefter bør man gøre sig overvejelser, om man skal anvende sinus/cosinus relation osv. Ved at få trænet ”fremgangsmåder” bliver man hurtigere og bedre til, at identificere hvad der bliver spurgt til og hvordan den pågældende opgave løses.

Inden eksamen er det godt, også at få trænet sit tidsforbrug. På den måde får du en god indikation af hvor lang tid du kan bruge på de forskellige opgaver. Til den skriftlige matematik eksamen på niveau c har man 3 timer til at løse det udleverede eksamenssæt. Ved matematik eksamen på niveau b og niveau a har man 4 timer til opgaveløsningen. Der er en forskel fra matematik eksamen på niveau c i forhold til niveau b og niveau a, da den skriftlige eksamen på niveau b og niveau a er opdelt i 2 dele. En delprøve med hjælpemidler som varer 3 timer og en delprøve uden hjælpemidler som varer 1 time. Så har man matematik a eller matematik b så få trænet tidsforbruget på de to delprøver hver for sig.

Dagen før eksamen er det vigtig, at man kommer i seng i ordentlig tid, så man er veludhvilet. Er man veludhvilet øger man nemlig sine chancer for at opnå et bedre resultat. Det er videnskabeligt bevist at der en sammenhæng mellem søvn og præstation.

Gode råd på eksamensdagen

Mød op til eksamen i god tid, så man ikke blive unødvendig stresset inden man skal op og præstere. Hvis man anvender computer er det en god ide, at få sat den op så du er klar inden eksamen går i gang.

 

Prøv vores anmelderroste system helt gratis og bliv klar til eksamen – det tager 2 sekunder!

Opret med Facebook

 

Når du får udleveret eksamenssættet, så læs det igennem for at danne dig et overblik over, hvilke opgaver der stilles. Når du har dannet dig et overblik, så start med at løse de opgaver som du er stærk i. På den måde sørger du for, at disponerer din tid ”rigtigt”. Du får på den måde frigjort mere tid til de opgaver som du har svære ved at løse. Gå aldrig fra den skriftlige eksamen før tid! Også selvom du mener at du ikke kan tilføre din besvarelse mere. Du kan altid gennemlæse din besvarelse igen, og når du er færdig med det så kan du gennemlæse besvarelsen igen. Gør dig selv den tjeneste, at lave en sammenholdelse mellem antal opgaver i eksamenssættet og antal af opgaver i din besvarelse. På den måde er du sikker på, at du har svaret på samtlige opgaver.

Sørg for at du har fået tilstrækkelig med mad og drikke inden den skriftlige eksamen. Hjernen præsterer bedst hvis den har ”brændstof” på. Har man ikke har fået tilstrækkelig med mad og drikke, kan du risikere at mindste koncentrationsevnen undervejs – det vil være ærgerligt at gå til eksamen og kun kunne præstere på 90% fordi man har glemt noget så banalt som at spise og drikke.

Læs mere: Nyheder om matematik hjælp, Matematik hjælp og gode råd til matematik eksamen

Har du flere gode råd til eksamen?

Share: